Shakespeare

fra tale til sang - fra sang til tale

Weekend: 27 februar - 1. marts 2015

Fem dage: 13 - 17 april 2015

Vi vender, drejer, leger, taler og synger vi Shakespeares dramatiske tekster. Vi går hele vejen med vores stemme; fra tale til sang - fra sang til tale, og mærker størrelsen af den dramatiske tekst. Vi undersøger hvad der sker når stemmen placeres steder, hvor teksten naturligt eller unaturligt vil ligge.

Hvad sker der med stemme og krop når Hamlet får at vide at hans far er blevet dræbt af sin onkel? Hvordan synges Lady Macbeths’ indre dialog når hun beder de højere magter transformere hende til morder? Hvilke stemmekvaliteter kan bruges til Julie, øjeblikket før hun tager sit eget liv?

Igennem at synge teksten, kommer vores stemme ud i sin fulde størrelse - både i volume og i følelse. Igennem størrelsen afprøves kontrasten; det tætte og intime, som også kan synges, hvidskes eller igen - tales. Det er på gulvet, igennem arbejdet med stemmen, som karakteren vokser frem.

De to sidste dage vil der være musiker til stede om eftermiddagen, som vil akkompagnere og understøtte stemninger i teksten.

Medbringe en eller flere tekster du gerne vil arbejde med, f.eks en monolog, en sonett eller en dialog.

Filmaftner: Vi holder tre filmaftner hvor vi ser andre skuespilleres og instruktørers arbejde med Shakespeare.

 

Underviser: Karin Sjöholm

Weekend workshop
Dato: fredag den 27 februar - søndag den 1. marts 2015
Pris: 1800 kr
Pris studerende: 1500 kr
Maks 8 deltagere

Fem dages workshop
Dato: mandag den 13 - fredag den 17 april 2015
Pris: 2500 kr
Pris studerende: 2000 kr
Maks 8 deltagere

Tilmelding via info@hakkehuset.dk